Aamunavaus perustuu 27. sunnuntain helluntaista (eli valvomisen sunnuntai) raamatunkohtaan viidestä viisaasta ja viidestä tyhmästä morsiusneidosta. Kyseistä raamatunkohtaa en kuitenkaan lukenut lapsille.

 

Off topiccina voisin mainita, että kyseinen sunnuntai on varsin harvinainen, että se ylipäätänsä mahtuu kirkkovuoteen. Tästä syystä evankeliumikirjassa ei ole edes eri vuosikertoja, vaan vain yksi vuosikerta.

 

Aamunavaus

 

-         Viime sunnuntain raamatunkohta puhuu valvomisesta ja valmistautumisesta Jumalan valtakuntaa varten.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Kun minä noin 15 vuotta sitten kävin ala-asteella koulua asuin sen verran lähellä koulua, että 7 minuuttia vaille tasan, kun nousi sängystä, ehti juuri ja juuri koulun pihalle, kun kellot soivat.

 

Tässä saattoi käydä, niin kuin muutaman kerran minulle kävikin, että reppu oli pakkaamatta ja vaatteet hujan hajan ympäri lattiaa, jonka takia myöhästyin tunnilta ja ovi oli mennyt jo kiinni.

 

Sitten jouduin siihen erittäin noloon tilanteeseen, että joutui koputtamaan oveen ja odottamaan hetken, että opettaja kutsui sisään.

 

Avattuani luokan oven näin sekä opettajan, että kaikkien muiden tölläävän minua. Omalle paikalle ei päässyt niin helposti vaan ensin piti tehdä jotain vielä nolompaa, tai ainakin se siltä tuntui.

 

Piti sanoa se yksi vaikea sana. Mikähän sana se voisi olla?

 

-         ANTEEKSI.

 

Sen jälkeen sain mennä paikalleni ja muut eivät enää töllänneet minua vaan alkoivat, tunnista riippuen, tekemään tehtäviä tai kuuntelemaan opetusta.

 

 

Silloin tällöin saattaa myös koulun pihalla tönäistä kaveria, josta seuraa pahaa mieltä.

Silloin tällöin kotona tahtoo kengät jäädä eteiseen hujan hajan, josta äiti ei ole kovin mielissään.

 

Kun me tuotamme mielipahaa lähimmäisellemme se satuttaa myös Jumalaa.

Tästäkin selviää anteeksipyynnöllä.

 

Mutta jos jatkuvasti tönii ja myöhästelee, voi käydä niin, että se ovi pysyy kiinni, vaikka kuinka olisi pahoillaan. Ei kannata koittaa, kuinka monta kertaa saa anteeksi, vaan olla oikeasti pahoillaan ja ei tehdä sitä uudestaan.

 

Myös Jumala kerran, niin kuin viime sunnuntain raamatunkohta kertoi, laittaa oven kiinni ja sen jälkeen ei enää anteeksipyyntö riitä. Sovi siis jo tänään riitasi kaverin kanssa ja älä myöhästele turhaan koulusta.

 

----- ISÄ MEIDÄN