Seuraava kopioitu osoitteesta: http://www.kotimaa.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=8022&Itemid=38


Skepsis väisti Savonlinnan uskontokeskustelun Tulosta Sähköposti
Jussi Rytkönen   
03.03.2009

 

Skepsis ry:n edustaja, tietokirjailija Jussi K. Niemelä on yllättäen perunut aikaisemmin sovitun osallistumisensa Savonlinnassa ensi viikolla järjestettävään "Suureen uskontokeskustelu II:een".

Kaksipäiväisen tilaisuuden aiheena on evoluutioteoria ja luomisoppi.

Seminaarin esitelmöitsijöiksi ja paneelikeskustelijoiksi on sovittu myös bioprosessitekniikan professori Matti Leisola, kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka, Savonlinna-Säämingin kirkkoherra Sammeli Juntunen ja Darwin-seuraa edustava filosofian tohtori Virpi Kauko.

Niemelä perui osallistumisensa, koska arvioi Tapio Puolimatkan Skepsis-yhdistyksessä helmikuussa pitämän esitelmän perusteella Savonlinnan tilaisuuden olevan "Huuhaa-seminaari".

Niemelän peruttua myös Kauko ilmoitti, ettei tule uskontokeskusteluun.

Kirkkoherra Juntunen on perumisista hyvin pahoillaan ja harmissaan ja kehottaa perujia "häpeämään" tekoaan.

Lue Kotimaasta 5.3. Jussi K. Niemelän tarkemmat perustelut olla osallistumatta Savonlinnan uskontokeskusteluun ja Sammeli Juntusen harmistuneet kommentit ja analyysi tilanteesta.

-----

Minun, ehkä jäävillinen mielipiteeni on, että nyt on tainnut argumentit loppua Skepsikseltä kesken. Professori Puolimatka oli Tieteiden Talolla Skepsiksen vieraana päivää vaille kuukautta sitten ja vasta nyt todettiin, että kyllä Puolimatkan teesit on täyttä Huuhaata. Huuhaa -palkintohan päätettiin antaa Puolimatkan kirjoille Skepsiksen toimesta jo 3.12.08. Tuliko Skepsiksen edustajalle yllätyksenä vasta nyt, että Puolimatka on tulossa myös? Oliko tilaisuuden aihe: "Suuri uskontokeskustelu II", jonka järjestäjänä on kuitenkin luterilainen seurakunta ja kristillinen opisto, jonka edustajien voidaan olettaa uskovan supranaturalismiin. (Vapaa-ajattelijoiden linkki tapahtumaan, evl:n linkki tapahtumaan) tullut puun takaa?


Olin itse paikalla Tieteiden Talolla Helsingissä 4.2., joilloin Puolimatka piti apologiansa. Aion kirjoittaa tästä vielä tänne ja pyrin siihen vielä tällä viikolla. En ole vain vielä ehtinyt, kun on ollut muita kiireitä ja tämä blogailu on minulle vain harrastelua. Sen verran sanon tässä vaiheessa, että kyseisessä tilaisuudessa kristityt tai kristilliset mielipiteet eivät millään muotoa osoittautuneet edukseen. Nyt minusta Skepsis alentui samaan.